Splošni pogoji spletne trgovine lovskaoprema.si

Vsebina spletnih strani lovskaoprema.si je last podjetja VUTE d.o.o., Kremplova ulica 2, 2000 Maribor, Slovenija (v nadaljevanju Puškarstvo Vute, Vute d.o.o.). Z uporabo spletne strani lovskaoprema.si uporabniki sprejmejo splošne pogoje poslovanja. VUTE d.o.o. in uporabniki s splošnimi pogoji urejajo tudi medsebojne obveznosti pri nakupih v spletni trgovini. Splošni pogoji so sestavljeni v skladu z veljavno slovensko zakonodajo. Spletna prodajalna deluje 24 ur na dan, vse dni v tednu.nu.

VUTE d.o.o. si pridržuje pravico do spremembe splošnih pogojev na spletni strani lovskaoprema.si kadarkoli in brez predhodnega obvestila. Vse spremembe splošnih pogojev so za uporabnike zavezujoče.

Podatki o izdelkih, pogojih poslovanja, spletni aplikaciji in ostale informacije v spletni trgovini so na voljo v slovenskem jeziku. Dopuščamo možnost napak pri objavljenih opisih, fotografijah, barvah ali cenah izdelkov. Za kakršnekoli informacije lahko pokličete na telefon 070 666 429, pišete na elektronski naslov info@lovskaoprema.si ali svoja vprašanja zapišete v kontaktnem obrazcu TUKAJ. Če vam na vprašanje ne bomo mogli ali znali odgovoriti takoj, vam bomo odgovor posredovali v najkrajšem možnem času.

Na spletni strani lovskaoprema.si so navedeni glavni podatki o izdelkih in fotografije le-teh. Čeprav se podjetje trudi zagotoviti natančne fotografije izdelkov, je potrebno na fotografije gledati kot simbolične. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti izdelka. Barvni odtenki in videz lahko nekoliko odstopajo od resničnega stanja izdelka. Kupec lahko odda naročilo le preko spletne strani lovskaoprema.si.

Kupoprodajna pogodba med prodajalcem in kupcem je sklenjena, ko prodajalec prejme naročilo, kupec pa prejme avtomatsko povratno elektronsko sporočilo o potrditvi naročila. V primeru nedobavljivosti izdelka vas obvestimo v najkrajšem možnem času.

OMEJITEV ODGOVORNOSTI

Vute d.o.o. ne prevzema odgovornosti za morebitne posledice pri uporabi spletne strani lovskaoprema.si in vanje vključenih vsebin. Vute d.o.o. si pridržuje pravico kadarkoli spreminjati vsebino spletnih strani brez predhodnega obvestila in ne prevzema odgovornosti za morebitne posledice teh sprememb.

Vute d.o.o. si prizadeva predstaviti kar najbolj točne in ažurne informacije, toda morebitnih napak na straneh lovskaoprema.si glede cen, dobavnih rokov, opisov izdelkov, fotografij izdelkov, stanja zaloge idr. ne izključuje in zanje ne prevzema nobene odškodninske ali druge odgovornosti. Kupec blaga, kupljenega v spletni trgovini lovskaoprema.si, ima pravico do vračila, menjave ali reklamacije.

OMEJENA PRAVICA UPORABE

Obiskovalci lahko vsebino spletne strani lovskaoprema.si uporabljajo izključno v osebne in v nekomercialne namene. Vsebine so avtorsko zaščitene. Kakršnakoli uporaba, kopiranje, objava in distribucija spletnih vsebin ali njihovih posameznih delov je brez dovoljenja VUTE d.o.o. prepovedana.

REGISTRACIJA UPORABNIKOV

V spletno trgovino  lovskaoprema.si se lahko prijavite kot registriran uporabnik. Vsebine spletne trgovine so dostopne tudi anonimnim uporabnikom. Registrirani uporabniki morajo v postopku registracije posredovati zahtevane podatke. Vsak registriran uporabnik dobi svoje uporabniško ime in geslo, ki je tajno. Uporabnik je dolžan zagotoviti, da bo s svojim uporabniškim imenom in z geslom upravljal izključno sam, oz. od njega pooblaščena oseba z overjenim pooblastilom. Vsak uporabnik samostojno odgovarja za vsebino, ki jo vpiše na strani lovskaoprema.si.

ZAŠČITA ZASEBNOSTI

Podatki, ki jih uporabnik posreduje preko obrazcev na spletni strani lovskaoprema.si ali kako drugače (preko e-maila, telefona …), so zaupni in se obravnavajo v skladu z veljavno slovensko zakonodajo. Osebne podatke bo podjetje VUTE d.o.o. varovalo, ter preprečevalo njihovo zlorabo. Osebni podatki bodo uporabljeni le za namene, za katere je uporabnik dal svoje soglasje. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla.

GDPR – VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV

Med obiskom naše strani zbiramo podatke:

 • o izdelkih, ki ste si jih ogledali: za prikaz izdelkov, ki ste si jih nedavno ogledali
 • o lokaciji, IP naslovu in tipu brskalnika: za predvidevanje davka in dostave
 • o naslovu dostave: naslov za predvidevanje stroška dostave pred oddanim naročilom.

Uporabljamo piškotke za sledenje vsebine košarice med brskanjem po naši spletni strani.

Ko boste v spletni trgovini opravili nakup, vas bo sistem prosil za vnos osebnih podatkov, kot so ime, priimek, naslov plačnika in naslov dostave, e-pošta in telefonska številka. V primeru plačila s kreditno ali debetno kartico, bo sistem od vas zahteval tudi podatke o kartici.

Podatke bomo uporabili:

 • Za morebitne reklamacije ali pritožbe.
 • Za procesiranje plačil in preprečevanje zlorab.
 • Za ustvarjanje uporabniškega računa za uporabo spletne trgovine.
 • Za izvajanje zakonskih obvez, kot je obračunavanje davka.
 • Da vam prilagodimo ponudbo naše trgovine.
 • Da vam pošiljamo ponudbe, marketinška sporočila, akcije, popuste in ugodnosti, v kolikor ste se s tem strinjali.
 • Pri ponovnem nakupu ali vpisu za hitrejši proces.
 • Hranili bomo komentarje in mnenja, ki ste jih oddali na naši spletni strani.

KONTAKTNI OBRAZEC

Na spletni strani uporabljamo kontaktni obrazec. Namenjen je obiskovalcem spletne strani, da nam lahko pošljejo povpraševanje ali kakršnokoli drugo vprašanje. Podatki, ki jih obiskovalec vpiše v obrazec, se pošljejo na e-naslov info@lovskaoprema.si in se shranijo v podatkovni bazi spletne strani. Kontaktni obrazec najdete TUKAJ.

DOSTOP DO OSEBNIH PODATKOV

Kdo ima dostop?
Do zbranih osebnih podatkov imajo v naši ekipi dostop administrator spletne strani, člani za pomoč pri naročilih, vračilu in podpori uporabnikom.

Podatke, kot so ime in priimek, naslov in telefonska številka delimo le s službami, ki so odgovorne za dostavo naročenega blaga. S tretjimi osebami podatkov ne delimo.

PLAČILA

V spletni trgovini imate možnost plačila Po povzetju, Po predračunu, s kartico ali z načinom obročnega odplačevanja Leanpay.

Kupci iz Slovenije lahko izbrane izdelke plačate na naslednje načine:

 • Plačilo po povzetju: ob prejemu naročila in izbiri plačila Po povzetju vam bomo po elektronski pošti poslali potrdilo o prejemu naročila. Kupnino za naročeni izdelek plačate dostavni službi ob prejemu naročenih izdelkov. Dostavna služba vam v tem primeru zaračuna dodatnih 1,95€ provizije za storitev. Za kupce iz tujine ni možen nakup s Plačilom po povzetju.
 • Plačilo po predračunu (predhodno nakazilo na transakcijski račun): če ste izbrali plačilo na transakcijski račun, boste ob potrditvi naročila prejeli tudi predračun in podatke za nakazilo kupnine na TRR. Vaše naročilo bomo odposlali po prejemu plačila.
 • Plačilo s kartico preko varnega sistema Stripe. Vaše naročilo bomo odposlali po uspešni transakciji.
 • Leanpay: način kredita z varnim obročnim odplačevanjem, ki ne zahteva obiska banke in fizične dokumentacije. Na spletu je odobren v par minutah in omogoča nakup v poljubnem številu obrokov, oziroma v poljubnem mesečnem znesku. Pošta Slovenije vam ob sklenitvi pogodbe Leanpay zaračuna 4,50 € stroška storitve.

Več o načinih plačila v spletni trgovini si preberite TUKAJ.

POSTOPEK NAROČILA OZ. NAKUPA

Na spletni strani lovskaoprema.si je možen nakup izdelkov, predstavljenih v spletni trgovini. Te izdelke lahko kupec posreduje tudi tretji osebi.

Opis tehničnih postopkov za sklenitev pogodbe preglejte TUKAJ.

Nakup streliva, orožja in smodnika:
Pošiljanje streliva, smodnika in orožja preko dostavne službe je prepovedano in ni možno. Strelivo, smodnik in orožje je potrebno prevzeti osebno, v naši fizični trgovini Puškarstvo VUTE d.o.o., Kremplova ulica 2, 2000 Maribor, Slovenija. Ob nakupu ali prevzemu streliva, orožja in smodnika je obvezno treba predložiti veljavne dokumente, kot so orožni listi, dovoljenja in ustrezne certifikate. Posameznik lahko nabavi toliko kosov orožja oz. streliva določene kategorije, za kolikor ima izdano nabavno dovoljenje s strani upravne enote. V primeru, da stranka ne more predložiti orožnega lista ali nabavnega dovoljenja, se naročilo oz. nakup prekliče.

Nakup solzivcev:
Kot veleva zakon, je treba ob nakupu solzivcev predložiti osebni dokument ki dokazuje, da je kupec polnoleten, saj se solzivec prodaja samo polnoletnim osebam. Zaradi hitrejše obdelave naročila nam lahko fotografijo osebnega dokumenta posredujete na e-mail info@lovskaoprema.si ali na telefon 070 666 429.

Nakup nočnih strelnih daljnogledov:
Dovoljen samo državnim organom.

Vse izdelke, ki so na zalogi, odpošljemo iz našega skladišča v roku 1 do 5 delovnih dni, šteto od dneva potrditve vašega naročila. Pri izbiri plačila na naš transakcijski račun (predračun), bodo aktivnosti za izvedbo naročila stekle po prilivu sredstev. Dobavni rok prične teči prvi delovni dan po prejemu potrdila o plačilu. Izdelke iz naše ponudbe dostavljamo preko Pošte Slovenije. Stroški dostave paketa so enaki za dostavo po celotni Sloveniji, razen v primeru nakupa nad 150€, ko poštnino krijemo mi. Strošek obdelave naročila in dostave je 5,90 €. Strošek dostave se obračuna k naročilu, kar je zavedeno tudi v košarici in na računu. Provizija 1,95 € se plača Pošti Slovenije ob načinu plačila Po povzetju.

Ob neuspeli vročitvi pošiljke vam Pošta Slovenije pusti Obvestilo o prispeli pošiljki, ki vas na pošti čaka še 8 dni.


Stroškov dostave in obdelave naročila pri vrnitvi ali menjavi izdelkov ne povrnemo.

Izdelke, ki niso na zalogi, lahko naročite, vendar se na njih čaka dlje časa. Roka dobave vam pri teh izdelkih ne moremo zagotoviti, saj se čakalne dobe razlikujejo od dobavitelja do dobavitelja. Na rok dobave vpliva zaloga v centralnem skladišču dobavitelja in proizvodnja artiklov. V kolikor ste naročili tak izdelek, je mogoče tudi, da ga dobavitelj ne proizvaja več in ga ni več mogoče dobiti. V tem primeru si pridržujemo pravico, da naročila ne izvedemo in se obvezujemo, da vas o tem obvestimo.

DARILA

Kupec iz Slovenije lahko svoje kupljene artikle nameni tretji osebi kot darilo, kar je treba posebej označiti pri naročilu (Naslov plačnika, Naslov dostave). Oseba, ki jo kupec želi obdariti, mora imeti naslov dostave v Sloveniji. Podjetje VUTE d.o.o. bo poskrbelo za dostavo artiklov obdarjencu, kupcu pa bo poslan račun.

PRODAJA V TUJINO

Dostava blaga v tujino je možna, če vrednost naročila presega 100€. Po prejetem plačilu bo blago s priloženim računom odposlano v roku 1 do 5 dni. Kupci iz držav nečlanic EU bodo vrednost kupljenega blaga brez vključenega davka poravnali na podlagi prejetega predračuna. Račun blaga, ki bo priložen pošiljki za kupca v državi izven EU, ne bo vseboval davka (DDV). Kupci iz držav, ki niso članice EU, bodo v svoji državi morali poravnati morebitne carinske stroške. Strošek dostave v tujino se zaračuna po veljavnem ceniku Pošte Slovenije, ki je na voljo TUKAJ. –

Naročilo v spletni trgovini lovskaoprema.si je oddano, ko uporabnik prejme avtomatsko elektronsko potrditveno obvestilo. To elektronsko obvestilo ni potrdilo, da je izdelek na zalogi ali da se je pričela vršiti odprema. Naročilo bo potrjeno najkasneje v 2 delovnih dneh po oddaji naročila in to z novim e-obvestilom o potrditvi naročila.

Prikaz dobavljivosti izdelkov v košarici je informativnega značaja in se lahko v času do obdelave naročila spremeni, za kar si pridržujemo pravico. V posameznih primerih se lahko zgodi, da je kateri od naročenih izdelkov razprodan in ga ne moremo poslati, zato vas prosimo za razumevanje. O tem vas bomo obvestili v čim krajšem času, pri čemer bomo uporabili kontaktne podatke, ki ste nam jih zaupali ob naročilu. Verjamemo, da boste v naši bogati ponudbi našli podoben izdelek, s katerim boste prav tako zadovoljni.

Vute d.o.o. bo potrjena naročila na lovskaoprema.si obravnavalo kot nepreklicna. V primeru napake lahko kupec brez dodatnih stroškov naročilo prekliče v času do prejema elektronskega obvestila, da je naročilo potrjeno.

Vute d.o.o. lahko naročilo zavrne, če sumi, da je prišlo do zlorabe spletne strani lovskaoprema.si. Z izvedbo naročila kupec potrjuje, da je bil seznanjen s splošnimi pogoji in da je bil nanje izrecno opozorjen ter da se z njimi strinja.

GARANCIJA

Izdelki, pri katerih je to navedeno, imajo garancijo. Garancijska doba je navedeno v opisu izdelka ali na uradni spletni strani dobavitelja. Za uveljavljanje nas pokličite na telefon 070 666 429 ali nam pišite na elektronski naslov info@lovskaoprema.si. Pri uveljavljanju garancije veljajo garancijski pogoji, navedeni na garancijskem listu, ki je priložen izdelku. Garancijo se uveljavlja s kopijo računa in garancijskim listom. Vse tovarniške okvare in pomanjkljivosti, ki so nastale v garancijskem roku, bodo odpravljene brezplačno, oziroma pod pogoji proizvajalca.

Garancija ne velja v primeru okvar, nastalih zaradi nepravilne uporabe, malomarnega ravnanja in mehanskih poškodb, če je v izdelek posegala nepooblaščena oseba ali zaradi okvar, nastalih v primeru višje sile.

Če želite dodatne informacije v zvezi z garancijo in pooblaščenimi servisi, prosimo, pošljite povprašanje na info@lovskaoprema.si.

ODGOVORNOST ZA STVARNE NAPAKE

Kupec ima pravico, da napake na kupljenih izdelkih uveljavlja iz naslova stvarne napake ob spoštovanju veljavnega Zakona o varstvu potrošnikov. Kupec lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova stvarne napake, če o napaki obvesti podjetje v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita. Podjetje ne odgovarja za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo po tem, ko mineta dve leti, odkar je bila stvar izročena.

Napaka na izdelku je stvarna:

 • če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za njeno normalno rabo ali za promet;
 • če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana, oziroma bi mu morala biti znana;
 • če stvar nima lastnosti in odlik, ki so bile dogovorjene, oziroma predpisane;
 • če je prodajalec izročil stvar, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

Kupec lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova stvarne napake, če o napaki obvesti podjetje v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita. Podjetje ne odgovarja za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo po dveh letih odkar je bila stvar izročena. Kupec, ki pravilno obvesti ponudnika o napaki, ima pravico zahtevati: odpravo napake, vračilo plačanega zneska v sorazmerju z napako, zamenjavo blaga ali vračilo plačanega zneska.

Kupec mora Vute d.o.o. obvestiti o morebitni stvarni napaki skupaj z natančnim opisom le-te in predložitvijo kopije računa. Kupec artikel vrne na lastne stroške in v zakonsko določenem roku. Kupec mora podjetju Vute d.o.o. omogočiti pregled izdelka.

VRAČILO BLAGA IN REKLAMACIJE

PREKLIC NAROČILA

Vsak kupec ima pravico do odstopa od naročila, oziroma pogodbe. V skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) ima potrošnik pravico, da v 14-ih dneh od prevzema izdelka podjetju sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Preberite si več o Zakonu o varstvu potrošnikov TUKAJ.

Preklic naročila je veljaven, če je pošiljka vrnjena v zakonsko določenem roku. Strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposredni strošek vračila izdelka. Slednjega mora vrniti podjetju najkasneje v 14 dneh od sporočila o odstopu. Tudi če v roku 14 dni od prejema pošiljke kupec izdelek vrne, se to šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe. Izdelek mora biti nerabljen, nepoškodovan, v nespremenjeni količini, v originalni embalaži, neodprt in nenošen, izdelku pa je treba predložiti še veljaven račun. V primeru vračila vas prosimo, da nas o tem predhodno pisno obvestite na e-naslov info@lovskaoprema.si.

Možnost vračila ne velja:
– za blago, ki je izdelano po natančnih navodilih kupca in prilagojeno njegovim osebnim potrebam,
– če je kupec odprl varnostni pečat za programsko opremo, avdio in video nosilce,
– za digitalno vsebino, ki se ne dostavi na otipljivem nosilcu podatkov, če se je opravljanje storitve začelo na podlagi kupčevega izrecnega predhodnega soglasja.

REKLAMACIJE

Kupec sporoči reklamacijo na e-naslov info@lovskaoprema.si. Kupec izpolni obrazec za vračilo/reklamacijo, ki ga prejme kot odgovor po e-pošti in ga izpolnjenega priloži blagu. Prav tako priloži originalni račun. Podjetje Vute d.o.o. bo v petih delovnih dneh potrdilo prejem reklamacije in kupcu sporočilo, kako bo potekal postopek obravnave reklamacije.

Kupec lahko izdelek reklamira, če izdelek nima lastnosti, ki jih je prodajalec izrecno obljubil, če je prodajalec poslal napačne izdelke, napačne barve, količine, ali pa če izdelek kakor koli odstopa od kupčevega naročila.

Kupec lahko izdelek reklamira v 8 dneh od nakupa in zahteva takojšnjo zamenjavo za enak, brezhiben izdelek, njegovo popravilo ali vračilo kupnine. V slednjem primeru si prodajalec pridržuje pravico, da za čas, ko je kupec blago uporabljal, obračuna najemnino po veljavnem ceniku, vendar največ v znesku, za kolikor se je, v času uporabe, izdelku zmanjšala tržna vrednost.

Če se izdelek po pranju prekomerno skrči, pušča barvo, se obarva ali kako drugače deformira, ga sprejmemo, napišemo reklamacijski zapisnik in ga pošljemo na analizo dobavitelju oziroma proizvajalcu. Če strokovne osebe ugotovijo napako zaradi nepravilnega vzdrževanja (npr. pranje pri previsoki temperaturi), stroške analize plača kupec po veljavnem ceniku, če pa je napaka v blagu, plača stroške analize prodajalec, oziroma dobavitelj.

Prodajalec ne odgovarja za škodo, ki je nastala zaradi nepravilnega vzdrževanja in ravnanja z izdelkom.

Kupec lahko izdelek v reklamacijo pošlje po pošti na lastne stroške oziroma po predhodnem skupnem dogovoru. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo!

V primeru upravičene reklamacije ima kupec možnost izdelek zamenjati za enakega ali podobnega, ga zamenjati za katerega drugega iz ponudbe, ali zahtevati izplačilo kupnine z nakazilom na njegov bančni račun.

V primeru neupravičene reklamacije kupcu vrnemo izdelek in mu zaračunamo stroške vračila. Neprevzeti izdelki ali neupravičene reklamacije ne ustavijo obveznosti kupca do plačila terjatev.

REKLAMACIJE IZDELKOV, POŠKODOVANIH MED PREVOZOM

Tovrstne reklamacije upoštevamo v roku 3 dni od prevzema pošiljke, kasnejših reklamacij ne upoštevamo. V primeru, da ob prevzemu na pošiljki opazite znake poškodb vas prosimo, da pošiljko zavrnete, od poštnega uslužbenca pa zahtevate sestavo reklamacijskega zapisnika o poškodovani pošiljki. Le tako vam bomo lahko kar najhitreje poslali nov izdelek in upoštevali reklamacijo.

PRITOŽBE IN SPORI

Ponudnik se trudi izpolnjevati svojo dolžnost učinkovitega sistema obravnave pritožb. V primeru težav nas lahko kupec kontaktira na telefon 070 666 429 ali po elektronski pošti info@lovskaoprema.si. Ponudnik bo v roku 3 delovnih dni potrdil, da je prijel pritožbo in kupcu sporočil rok obravnave. Ponudnik je dolžan kupca vseskozi obveščati o poteku postopka.

IZVENSODNO REŠEVANJE POTROŠNIŠKIH SPOROV

Ponudnik ne priznava nobenega od izvajalcev izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga kupec lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

Povezava do platforme za spletno reševanje potrošniških sporov je TUKAJ.

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

CENE

Vse cene so izražene v evrih (EUR) in so vezane na državo Slovenijo. Pri nakupu veljajo cene in popusti, ki so aktualni v trenutku oddaje naročila. Pri vsakem nakupu v spletni trgovini lovskaoprema.si je že obračunan morebitni spletni popust. Roki veljavnosti morebitnih akcijskih ponudb v spletni trgovini so jasno navedeni. Navedene cene veljajo le za nakupe v spletni trgovini lovskaoprema.si, razen če je določeno drugače in jasno zavedeno.

NAČINI PLAČILA V SPLETNI TRGOVINI lovskaoprema.si

Kupci iz Slovenije lahko izbrane izdelke plačate na naslednje načine:

Plačilo po povzetju: ob prejemu naročila in izbiri Plačila po povzetju vam bomo po elektronski pošti poslali potrdilo o prejemu naročila, nato pa sledi dobava v dogovorjenem roku. Kupnino za naročeni izdelek plačate dostavni službi ob prejemu naročenih izdelkov. Dostavna služba vam v tem primeru za storitev zaračuna dodatnih 1,95 € provizije. Za kupce iz tujine ni možen nakup s plačilom po povzetju.

Plačilo po predračunu (predhodno nakazilo na transakcijski račun): če ste izbrali plačilo na transakcijski račun, boste ob potrditvi naročila prejeli tudi predračun in podatke za nakazilo kupnine na TRR. Vaše naročilo bomo spakirali in odposlali po prejemu plačila na naš TRR.

Plačilo s kreditno kartico preko varnega sistema Stripe: po uspešni transakciji gre vaše naročilo v obravnavo in v pošiljanje.

Leanpay: način kredita z varnim obročnim odplačevanjem, ki ne zahteva obiska banke in fizične dokumentacije. Na spletu je odobren v par minutah in omogoča nakup v poljubnem številu obrokov.

Splošne informacije:
• Obrestna mera: 8,25 %
• Strošek odobritve: 0 %
• Strošek ocene tveganja: 4 %, ki ga poravnate v mesečnem obroku
• Informacija o odobritvi oz. zavrniti v nekaj minutah
• Število obrokov: 3, 6, 12, 18, 24, 36 ali 48
• Minimalni znesek kredita: 50 EUR
• Maksimalni znesek kredita: 5 000 EUR
• Minimalni mesečni obrok: 10 EUR
• Način odplačevanja kredita: direktna bremenitev SEPA

Pošta Slovenije za storitev zaračuna 4,50 €!

Vse odgovore na vprašanja glede načina plačila Leanpay preverite na njihovi spletni strani TUKAJ.

Do plačila celotne kupnine ostanejo izbrani artikli last Puškarstva Vute, Vute d.o.o..

PAKIRANJE IN DOSTAVA

Dostava se vrši preko Pošte Slovenije. Cene so izražene v evrih. Prodajalec pošiljki priloži račun (ali predračun). Ko je pošiljka plačana, prodajalec pošlje kupcu račun. Znesek pakiranja, obdelave in dostave je 5,90 €, razen v primeru nakupa nad 150€, ko stroške poštnine krijemo mi. Dostavna služba vam v primeru Plačila po povzetju za storitev zaračuna dodatnih 1,95 € provizije.

DOBAVNI ROK

Rok dobave blaga iz zaloge je – za pošiljke namenjene v Slovenijo – 2 do 5 delovnih dni po potrditvi naročila. Za pošiljke, namenjene v tujino, se temu roku prišteje še običajen čas poštne dostave v tujino in carinjenja paketa, na kar Vute d.o.o. nima vpliva in za to ne prevzema odgovornosti.

NAKUPNA POGODBA

Nakupno pogodbo hranimo na sedežu podjetja in jo lahko prejmete na pisno zahtevo. Svojo zahtevo sporočite na naslov: Puškarstvo Vute d.o.o., Kremplova ulica 2, 2000 Maribor, s pripisom: Nakupna pogodba. Nakupna pogodba je sklenjena v slovenskem jeziku.


Pravila in pogoji sodelovanja v nagradni igri Dnevi lovstva 2023

SEJEMSKA NAGRADNA IGRA, 17. – 19. marec 2023, Celjsko sejmišče

Pravila in pogoji sodelovanja
1. ORGANIZATOR NAGRADNE IGRE: Nagradno igro organizira podjetje Vute d.o.o., Kremplova ulica 2, 2000 Maribor, matična številka: 8331774000, davčna številka: SI79035167 (v nadaljevanju: organizator).


2. NAMEN NAGRADNE IGRE: Namen sejemske nagradne igre je oglaševanje, promocija in prodaja artiklov različnih znamk, ki jih organizator ponuja, ter zbiranje e-mail naslovov sodelujočih v nagradni igri, na katere bomo s privoljenjem pošiljali promocijska sporočila.


3. TRAJANJE NAGRADNE IGRE: Sejemska nagradna igra bo potekala od vključno petka, 17. 3. 2023 pa do vključno nedelje, 19. 3. 2023, to je v času Dnevov lovstva in ribištva na Celjskem sejmišču v Celju.


4. UDELEŽENCI: Udeleženci nagradne igre so lahko vse fizične osebe s stalnim prebivališčem v Republiki Sloveniji, ki bodo v času trajanja nagradne igre izpolnile nagradni kupon. Nagradni kupon bo na voljo v spletni obliki, do njega bo mogoče dostopati s skeniranjem QR kode ali ga izpolniti na razstavnem prostoru organizatorja v času trajanja Dnevov lovstva in ribištva na Celjskem sejmu (Celjski sejem, hala C, Dečkova cesta 1, 3000 Celje). Nakup ni pogoj za sodelovanje v nagradni igri. V nagradni igri ne morejo sodelovati osebe, ki sodelujejo pri organizaciji, trženju in izvedbi nagradne igre ter zaposleni v podjetju Vute d. o. o.. Pravna oseba ne more biti udeleženec nagradne igre.


5. POTEK NAGRADNE IGRE: Sejemska nagradna igra bo potekala od vključno petka, 17. 3. 2023 pa do vključno nedelje, 19. 3. 2023, to je v času Dnevov lovstva in ribištva na Celjskem sejmu. Na lokaciji, na spletni strani in na družbenih omrežjih bodo objavljeni Splošni pogoji nagradne igre ter Povzetek pravil sodelovanja. Vsak obiskovalec lahko izpolni spletni nagradni kupon, do tega lahko dostopa s skeniranjem QR kode ali ga izpolni pri organizatorju na razstavnem prostoru. Vsak obiskovalec lahko v nagradni igri sodeluje samo enkrat.


6. IZBOR NAGRAJENCA: Izbor nagrajencev bo potekal po zaključenih dejavnostih na Celjskem sejmu, in sicer v tednu od 20. do 24. marca 2023. Žrebanje bo potekalo na sedežu organizatorja, povzetek žrebanja bo objavljen na družbenem omrežju Facebook in Instagram, na naši spletni strani, na našem YouTube kanalu ter v tedenskih e-mail obvestilih. Pri žrebanju bo sodelovala tričlanska komisija, ki jo določi organizator. O poteku žrebanja bo
napisan zapisnik, ki bo vseboval naslednje podatke:
– Datum, ura in kraj žrebanja.
– Navzoče osebe.
– Število vseh pravočasno prejetih kuponov.
– Potek žrebanja.
– Podatki o izžrebanih sodelujočih.
– Ura zaključka žrebanja.


Zapisnik podpišejo vsi člani komisije, izdela se v enem izvodu in se hrani pri organizatorju. Zapisnik bo na vpogled na sedežu organizatorja nagradne igre, in sicer do 30. 4. 2023. Žrebanje dobitnikov nagrad ne bo potekalo v živo, video žreba bo objavljen. Rezultati žrebanja v skladu s temi pravili so dokončni in pritožba nanje ni mogoča.


7. OBJAVA NAGRAJENCEV: Nagrajenci (ime in priimek) bodo javno razglašeni in objavljeni po žrebanju. Obvestilo o tem, da je bil udeleženec nagrajen, skupaj s pozivom, katere podatke mora organizatorju nagradne igre predložiti, bo organizator poslal izžrebancu po elektronski pošti, po telefonu ali preko socialnih omrežij.


8. NAGRADA IN PREVZEM NAGRADE: Nagrada se podari izžrebani osebi, ki je zadostila kriterijem nagradne igre (pravilno izpolnjen kupon). Nagradni sklad je sestavljen iz naslednjih nagrad:
GLAVNA NAGRADA: daljnogled Blaser B2 2-12x50iC S (B640003381), v vrednosti 2.044,00 €.
OSTALE NAGRADE:
2. nagrada: Anschütz športna torba v vrednosti 135,00 €
3. in 4. nagrada: Rizzini torba v vrednosti 90,00 €
5. nagrada: torba Anschütz v vrednosti 79,00 €
6. nagrada: steklenica Swarovski v vrednosti 57,00 €
7. nagrada: zimska kapa Swarovski v vrednosti 40,00 €
8. in 9. nagrada: nož Umarex v vrednosti 39,95 €
10. nagrada: kapa s šiltom Swarovski v vrednosti 37,00 €
od 11. do 13. nagrade: nož Walther v vrednosti 19,95 €
Od 14. do 16. nagrade: luč Perfecta v vrednosti 19,95 €
17. in 18. nagrada: luč Perfecta v vrednosti 12,50 €
19. in 20. nagrada majica Rizzini v vrednosti 10,00 €


Nagrade niso izplačljive v gotovini in nagrad ni mogoče zamenjati za druge nagrade ali izdelke. Prenos nagrade na drugo osebo ni možen. Nagrajenci nagrade prevzamejo na sedežu organizatorja v Mariboru (Kremplova ulica 2, 2000 Maribor), in sicer po 27. 3. 2023. Po dogovoru se lahko nagrada pošlje tudi po pošti. Nagrajenci so dolžni nagrado prevzeti do 31. 5. 2023, oziroma po dogovoru. Ob vročitvi nagrade se je nagrajenec dolžan izkazati z osebnim dokumentom, ki se mora ujemati s podatki, navedenimi v zapisniku komisije. V primeru, da se podatki ne ujemajo, nagrajenec ni upravičen do prevzema nagrade, nagrada pa se ne podeli. V primeru, da nagrajenci organizatorju ne posredujejo točnih in pravilnih zahtevanih podatkov in jih iz tega razloga organizator nagrade ne more vročiti, izgubijo pravico do nagrad, organizator pa je prost svoje obveznosti izročitve nagrad takim nagrajencem. Nagrada se v tem primeru ne podeli.


9. DAVČNE OBVEZNOSTI: Dobitek v nagradni igri je po 3. točki tretjega odstavka 105. člena ZDoh-2 obdavčen kot drugi dohodki, vendar le, če njegova vrednost presega 42,00 EUR. Ker določene nagrade v tej nagradni igri presegajo zakonsko mejo 42,00 EUR, bo organizator odvedel in plačal akontacijo dohodnine. Ker je 1. nagrada večje vrednosti se določi, da je plačilo akontacije dohodnine obveznost nagrajenca. Dobitnik 1. nagrade je dolžan organizatorju predložiti potrdilo o plačilu akontacije. Za 1. nagrado se plača akontacija dohodnine v višini 414,00 €. Dobitnik 1. nagrade je dolžan znesek poravnati na TRR organizatorja, šele po izvedenem plačilu lahko nagrado prevzame. Organizator bo dobitniku nagrade po pošti poslal potrdilo, ki se bo nanašalo na vrednost nagrade in znesek plačane akontacije davka. Vsi dobitniki, ki bodo prejeli obvestilo, so dolžni to napovedati v svoji dohodninski napovedi. Morebitna doplačila dohodnine na podlagi letne dohodninske odločbe je dolžan poravnati prejemnik nagrade sam. Preden se nagrada izroči nagrajencu, mora le ta organizatorju posredovati natančne osebne podatke: ime in priimek, naslov stalnega oz. začasnega prebivališča, davčno številko in davčno izpostavo. Organizator ni odgovoren za davke, ki se lahko pojavijo v povezavi s kakšnimi drugimi nagradami.


10. DOKUMENTACIJA: hrani organizator nagradne igre.
– Dokumentacija v zvezi z organizacijo in izvedbo nagradne igre, kakor tudi ta pravila igre, se hranijo v prostorih organizatorja igre tri (3) leta po zaključenem žrebanju.
– Dokumentacija v zvezi z nagrajenci (obvestila o osebnih podatkih, davčna dokumentacija) se hrani v skladu z veljavnim davčnimi in računovodskimi predpisi in
v skladu s predpisi o varstvu osebnih podatkov. Po preteku zgoraj navedenih rokov organizator nagrade igre dokumentacijo komisijsko uniči v skladu s svojimi internimi akti.

11. VARSTVO OSEBNIH PODATKOV: organizator nagradne igre vse osebne podatke, ki jih ob izvedbi nagradne igre pridobi od udeležencev, varuje v skladu s predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov. Organizator sme osebne podatke, pridobljene od udeležencev uporabljati izključno za namene, za katere so bili pridobljeni. Udeleženec nagradne igre soglaša, da mu organizator lahko pošilja obvestila v zvezi s ponudbo organizatorja. Udeleženec lahko kadarkoli prekliče svoje soglasje za uporabo osebnih podatkov, pridobljenih v nagradni igri za namene neposrednega trženja. Organizator nagradne igre si pridržuje pravico, da podelitev nagrad organizira kot javni dogodek. S sodelovanjem v nagradni igri udeleženec dovoljuje, da se njegovo ime in naslov uporabijo v avdio, foto in video materialu organizatorja nagradne igre. Izžrebanec dovoljuje organizatorju nagradne igre objavo svojih osebnih podatkov v sredstvih javnega obveščanja in na svetovnem spletu z namenom obveščanja o rezultatih žrebanja oziroma prevzema nagrade. V primeru podelitve nagrade v vrednosti višji od 42 EUR, nagrajenec soglaša in dovoljuje, da organizator obdeluje njegove osebne podatke (ime in priimek, naslov stalnega prebivališča, davčna številka, davčna izpostava) za namen plačila akontacije dohodnine in jih v ta namen posreduje pristojnemu davčnemu uradu v skladu z Zakonom o dohodnini.


12. ODGOVORNOST: Sodelujoči se s pristopom k tej nagradni igri izrecno strinjajo, da organizator ne prevzema nobene odgovornosti za kakršnokoli škodo, ki bi nastala kot posledica udeležbe v tej nagradni igri, pri prevzemu ali koriščenju nagrade.


13. SPLOŠNE DOLOČBE: Sodelujoči in nagrajenci se s sodelovanjem v nagradni igri strinjajo s Pravili in pogoji sodelovanja.

Puškarstvo Vute
VUTE d.o.o.
Kremplova ulica 2
2000 Maribor
GSM: +386 70 666 429
TEL: +386 59 108 495
lovskaoprema.si
info@lovskaoprema.si