Telefon: +386 (0)59 108 495
Naročila nad 100€ Brezplačna dostava
Close
Kremplova ulica 2, 2000, Maribor
+386 (0)59 108 495 info@lovskaoprema.si
Odpiralni čas: Pon - Pet 8.00 - 16.00

Krogelno strelivo PPU za kratkocevno orožje

PPU oziroma Prvi Partizan Užice je proizvajalec streliva iz kraja Užice v Srbiji. Proizvajajo predvsem lovsko strelivo, nekaj pa najdemo tudi streliva za športne strelce. Za kratkocevno orožje ponuja PPU veliko različnih kombinacij tipa krogle in kalibra, ki jih najdete v podrobnejšem opisu.

Ker cena in zaloga streliva zelo nihata, lahko najbolj točno informacijo o ceni in dobavnih rokih dobite, če nas pokličete na telefon +386/59-10-84-95 ali nam pišete na e-mail naslov info@lovskaoprema.si

Kategorije: , , Oznaki: , Številka produkta: 9143

Opis

Krogelno strelivo PPU oziroma Prvi Partizan Užice je strelivo srbskega proizvajalca iz kraja Užice. Proizvajajo predvsem lovsko strelivo, nekaj pa najdemo tudi streliva za športne strelce.

Strelivo za kratkocevno orožje s centralnim vžigom ki ga ponuja PPU obstaja v naslednjih kombinacijah tipa krogle in kalibrov:

JHP

Jacketed Hollow Point (JHP) krogla je polno oplaščena z votlo konico. Takšna konstrukcija korgli omogoča globoko prodiranje s kontrolirano deformacijo. Poleg tega je zanesljiva pri avtomatskem polnjenju orožja. Krogla je natančna in primerna tudi za streljanje iz revolverja.

Strelivo je na voljo v kalibrih: 32 Auto, 7.62 Tokarev, 380 Auto, 9 mm Makarov, 9 mm Luger, 40 SW, 10mm Auto, 44 Rem Mag

SJ HP

Semi Jacketed Hollow Point (SJ HP) krogla je delno oplaščena krogla, z optimalno deformacijo in kontroliranim prodiranjem. Zaradi delno izpostavljene svinčene sredice na konici so manj primerne za streljanje s pištolo in se večinoma uporabljajo za streljanje z revolverji.

Strelivo je na voljo v kalibrih: 45 HP, 45 Auto, 38 Spec, 357 Mag, 44 Rem Mag

SJ FP

Semi Jacketed Flat Point (SJ FP) krogle so delno oplaščene krogle s svinčeno konico ki ni zašiljena pač pa je ravna. Primerne so za streljanje na kratke razdalje z revolverji. Krogla skozi tkivo prodira globlje in se ne deformira toliko kot SJ HP.

Strelivo je na voljo v kalibrih: 9mm Luger, 38 Spec, 357 Mag, 44 Rem Mag

FMJ

Full Metal Jacket (FMJ) je polno oplaščena krogla za splošno uporabo pri streljanju s pištolo. Prodiranje skozi tkivo je odlično saj se ne deformirajo. Idealna rešitev za trening.

Strelivo je na voljo v kalibrih: 25 Auto, 32 Auto, 7.63 Mauser, 7.62 Tokarev, 7.65 Para, 380 Auto, 9 mm Makarov, 9 mm Luger, 9mm Brow Long, 9×21, 38 Super Auto +P, 45 HP, 45 Auto, 38 Spec

FPJ

Flat Point Jacket (FPJ) je krogla z enakimi karakteristikami kot FMJ, z razliko da ima ta krogla konico sploščeno. S tem je izboljšana zaustavna moč. Primernejša je za uporabo z revolverji, vendar se množično uporablja tudi v kombinaciji s pištolo.

Strelivo je na voljo v kalibrih: 357 Sig, 40 SW, 10mm Auto, 7.62 Nagant, 38 Spec, 357 Mag, 44 Rem Mag

FMS

Full Metal Spitz (FMS) je krogla s stožčasto konico ki se uporablja za revolverje v kalibrih 357Mag in 38Spec. Glavna značilnost te krogle je odlično prodiranje.

Strelivo je na voljo v kalibrih: 38 Spec, 357 Mag

LRN

Lead Round Nose (LRN) so svinčene krogle brez plašča. Glede uporabe so vsestranske in ekonomične za splošno uporabo predvsem v revolverjih. So zelo natančne in primerne za trening.

Strelivo je na voljo v kalibrih: 9 mm Luger, 9×21, 45 Auto, 32 SW Long, 38 SW, 38 Spec

SWC

Semi Wad Cutter (SWC) krogle dosežejo večjo hitrost in moč ter natančnost na malo daljše razdalje kot jih nudijo krogle WC. V bistvu gre za kroglo ki ima konico sicer zoožano pa vendar ravno kot WC

Strelivo je na voljo v kalibrih: 38Spec

SWC HP

Semi Wad Cutter Hollow Point (SWC HP) je krogla enaka SWC z razliko da ima ta konico votlo. To pomeni da se ob zadetku takoj deformira in prenese energijo na tarčo. Na tarči pušča luknje pravilnih oblik, zato je priljubljena za streljanje na tarčo.

Strelivo je na voljo v kalibrih: 38 Spec

WC

Wad Cutter (WC) je klasična krogla valjaste oblike in brez plašča. Namenjena je za tekmovanje saj je izjemno natančna in na tarči pušča luknje pravilnih oblik, kar pride zelo prav pri štetju točk. Krogla povzroča zelo majhen odsun in je zelo primerna tudi za trening.

Strelivo je na voljo v kalibrih:38 Spec, 38 SW Long

TMJ

Total Metal Jacket (TMJ) krogle so krogle ki so popolnoma ovite v plašč in je svinčeno jedro skrito. To pomeni da pri streljanju ne pride do svinčenih sledi v zraku in je zaradi tega za strelca manj strupena. Zaradi teh lastnostih se uporablja predvsem pri streljanju v zaprtih prostorih.

Strelivo je na voljo v kalibrih: 9 mm Luger, 40 SW, 45 Auto, 38 Spec + P


Ker cena in zaloga streliva zelo nihata, lahko najbolj točno informacijo o ceni in dobavnih rokih dobite, če nas pokličete na telefon +386/59-10-84-95 ali nam pišete na e-mail naslov info@lovskaoprema.si

Dodatne informacije

Proizvajalec

PPU

Vrsta izdelka

Krogelno strelivo za kratkocevno orožje

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Krogelno strelivo PPU za kratkocevno orožje”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja