Lovska oprema

4. oktober, SVETOVNI DAN VARSTVA ŽIVALI 🌿

Spoštovani ljubitelji narave,
ob Svetovnem dnevu varstva živali, ki ga obeležujemo na današnji dan, opozarjamo na sočuten in odgovoren odnos do živali in okolja. Na ta dan se predvsem zavedamo, kako pomembno je spoštovanje in varovanje vseh živih bitij.

Zgodovina tega dne sega v leto 1931, ko je bil Svetovni dan varstva živali prvič razglašen. Sprva namenjen ozaveščanju o ogroženosti in izumiranju živalskih vrst, se je danes razvil v dan, posvečen vsem živalim, s katerimi si delimo ta naš čudovit in dragocen planet. Na svetu živi okoli 1,7 milijona znanih živalskih vrst, čeprav naj bi se njihovo število povzpelo celo do 12 milijonov.

Naša domovina, prelepa in majhna Slovenija, se ponaša z izredno bogatim živalskim kraljestvom – uradno je dokumentiranih približno 19.000 različnih živalskih vrst, zaradi svoje unikatnosti pa je izredno poseben predvsem naš svet jamskih živali.

Današnji dan nas spodbuja k razmisleku o našem vplivu na naravo in živalski svet. Potrebno se je zavedati, kako naša vsakodnevna dejanja oblikujejo prihodnost našega planeta. Okoljske spremembe, ki jih doživljamo, so opomnik, da moramo z odgovornimi dejanji prispevati k trajnostnemu sožitju z vsemi bitji.

Narava nas obdaja s svojo raznovrstnostjo, edinstvenostjo in lepoto, ponavadi dobesedno neopisljivo z besedami. 🌲🌳 Naj Svetovni dan varstva živali 2023 prinese zavedanje, povezovanje in zavezo k pozitivni prihodnosti za vse. 💪

Z ljubeznijo do narave in vseh njenih čudovitih prebivalcev,
ekipa Puškarstva Vute